Biografie Anja Zwanenburg

Mijn naam is Anja Zwanenburg en ik werk als natuurfotografe, afscheidsfotografe, beeldend kunstenaar, cursusbegeleider en coach. In mijn werk als natuurfotografe en beeldend kunstenaar is de natuur mijn grootste inspiratiebron. Vaak laat ik het bijzondere van hele gewone dingen zien. Fotograferen is voor mij een vorm van mediteren. De tijd stilzetten, volledig in het NU zijn. De eigen werkelijkheid uit het moment halen en vangen in een foto. Ik fotografeer wat mij raakt. Regelmatig schep ik een totaal andere werkelijkheid door een foto te bewerken of te verbinden met andere materialen. In mijn werk als afscheidsfotografe leg ik op persoonlijke en integere wijze uitvaarten, begrafenissen en crematies vast. Op mijn site www.az-afscheidsfotografie.nl kun je er alles over lezen. Als cursusbegeleider en coach richt ik mij niet alleen op de techniek en de creativiteit van het fotograferen, maar ook op de mens achter de camera. Een specialisatie daarbinnen is "mindul fotograferen". Kijk maar eens op www.mindful-fotograferen.nl
mooiGeluksmomentje....................

FOTOGRAAF EN BEELDEND KUNSTENAAR

Ik heb in 1994/95 gestudeerd aan de Foto-Academie te Amsterdam (www.fotoacademie.nl), een ambitieuze hogeschool die opleidt tot zelfstandig fotograaf. Ik studeerde in 2001 af bij de Fotovakschool te Apeldoorn (www.fotovakschool.nl) in de richting Digitale Beeldbewerking.

Bij de Vereniging tot Ontwikkeling van Beeldende Kreativiteit (www.vobk.nl) haalde ik in 1982 reeds het diploma. Deze tweejarige opleiding is gericht op het vergroten van kennis, vaardigheden, inzichten en voorstellingsvermogen m.b.t. beeldende kunst. Van 2003 – 2005 volgde ik kunsthistorisch onderwijs bij de Vrije Academie (www.vrijeacademie.nl) om mijn kennis van kunstgeschiedenis te verdiepen. Bij Dijkstra & Smit te Nuis (www.klaasjesmit.nl) volgde ik de afgelopen jaren een traject in kunstzinnige ontwikkeling. Hierdoor heb ik nieuwe impulsen voor creatieve toepassingen in mijn werk gekregen. Sinds een jaar of 10 ben ik lid van de FRIA: de Vakvereniging Beeldend Kunstenaars in Friesland (www.fria.nl) Dit vergroot de kwaliteit van mijn werk en geeft mij mogelijkheden om in groepsverband te exposeren.

CURSUSBEGELEIDER EN COACH
In mijn werk als cursusbegeleider en coach staat, naast de fotografie, de mens centraal. Ik ben er op gericht, om het beste in iedereen naar boven te halen. Stimuleren, inspireren en enthousiasmeren zijn voor mij kernbegrippen, evenals humor en een positieve sfeer. Ter verdieping heb ik in 2005 de NLP-Practitioner opleiding gevolgd (www.rappardnlp.nl). Deze opleiding richt zich op communicatie en psychologie en houdt zich bezig met processen op onbewust niveau. In 2006 deed ik de opleiding Intuitieve Coaching (www.mensontwikkeling.nl) Een bijzondere opleiding waarin wordt geleerd om ook op gevoels- en energieniveau te communiceren. In 2013 rondde ik de opleiding “Creatieve Therapie” af bij het CIVAS instituut (www.civas.nl ). Deze opleiding leerde mij om onbewuste innerlijke processen duidelijk te maken d.m.v. creatieve uitingen. Van 2012 tot 2014 volgde ik modules van de opleiding: “Leergang Psychosynthese en Imaginatie” bij de school voor Imaginatie” te Amsterdam (www.imaginatie.nl). Deze opleiding bood mij nieuwe werkvormen en begeleidingswijzen aan bij het werken met beelden en symbolen uit het onbewuste. In 2014 volgde ik de opleiding tot reisleider bij het Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld (www.ivor-reisbegeleiding.nl). Ik volgde deze opleiding om fotoreizen zelfstandig en in dienstverband beter te kunnen organiseren en begeleiden. Door meditatietrainingen, die ik o.a. bij Frits Koster (www.fritskoster.nl) en Ank schravendeel heb gevolgd, (www.mindfulnessmeditatiefriesland.nl) heb ik geleerd om meer vanuit mijn innerlijk te fotograferen. Dat levert interessantere beelden op en bovenal meer plezier bij het fotograferen. Mijn wens is om deze rijkdom met anderen te delen.

WERK EN LEVEN
In mijn werk en in mijn leven sta ik graag met beide voeten op de grond. Ik ben praktisch ingesteld en houd ervan om mijn werk goed te organiseren. Geaardheid en stabiliteit zijn hiervoor de basisvoorwaarden. Daarnaast sta ik open voor intuitie en verbeeldingskracht. Ik probeer deze twee werelden zowel in mijn priveleven als in mijn werk met elkaar te verbinden.

Contact

info@az-fotografie.nl | Rijksweg 112 Jirnsum | KVK: 01083499


Alle beelden op deze site zijn auteurs rechterlijk beschermd. © AZ-Fotografie 1999-2018