Over mij

Van 1999 - 2019 heb ik gewerkt als fotografe en fotodocente. Tegenwoordig houd ik mij  bezig met mijn eigen fotoprocessen en kunstuitingen. Ik heb mijn atelier in Leeuwarden. Daar richt ik me vooral op mixed media en digitale fotobewerkingen. Ik heb nog een ander atelier, en dat is buiten in de natuur!

Omdat ik de natuur zo belangrijk vind – het is mijn thuis- wil ik mijn ecologische voetstap zo klein mogelijk houden. Dat betekent voor mij, dat ik vooral werk in klein formaat. Daarnaast maak ik zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke of gerecyclede materialen, en materialen op basis van water.

Ik zoek graag de stilte op in de bossen, of aan de kust.  Vaak neem ik dan ook een camera mee. Niet alleen om daar nieuw werk mee te maken, maar ook omdat dat mij “dwingt” om meer aanwezig te zijn in het NU. Ik ben mij dan bewust, dat ik onderdeel ben van het grote geheel en ik verdwijn dan vaak in de wereld van de tijdloze ruimte.

mooi
Geluksmomentje....................

Ik heb in 1994/95 gestudeerd aan de Foto-Academie te Amsterdam.  Ik studeerde in 2001 af bij de Fotovakschool te Apeldoorn  in de richting Digitale Beeldbewerking. Daarnaast heb ik tal van opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke en kunstzinnige ontwikkeling. Hierdoor heb ik nieuwe impulsen voor creatieve toepassingen in mijn werk gekregen.

Door meditatietrainingen heb ik geleerd om meer vanuit mijn innerlijk te scheppen. Dat levert interessantere beelden op en bovenal meer plezier.

Ik sta graag met beide voeten op de grond. Geaardheid en stabiliteit zijn hiervoor de basisvoorwaarden. Daarnaast sta ik open voor intuïtie en verbeeldingskracht. Ik probeer deze twee werelden zoveel mogelijk met elkaar te verbinden.

Contact

anja@az-fotografie.nl


Alle beelden op deze site zijn auteurs rechterlijk beschermd. © AZ-Fotografie 1999-2024