Over mij

Mijn naam is Anja Zwanenburg en ik heb de afgelopen 20 jaar gewerkt als fotografe en fotodocente. Tegenwoordig houd ik mij  bezig met mijn eigen fotoprocessen en kunstuitingen. Ik woon in Leeuwarden en heb mijn atelier in Jirnsum. Daar richt ik me vooral op mixed media en digitale fotobewerkingen. Ik heb nog een ander atelier, en dat is buiten in de natuur! Graag loop ik rond met mijn camera en laat me opnemen in het grote geheel.....

mooiGeluksmomentje....................

 

Ik heb in 1994/95 gestudeerd aan de Foto-Academie te Amsterdam.  Ik studeerde in 2001 af bij de Fotovakschool te Apeldoorn  in de richting Digitale Beeldbewerking.

Bij de Vereniging tot Ontwikkeling van Beeldende Kreativiteit  haalde ik in 1982 het diploma. Deze tweejarige opleiding is gericht op het vergroten van kennis, vaardigheden, inzichten en voorstellingsvermogen m.b.t. beeldende kunst. Van 2003 – 2005 volgde ik kunsthistorisch onderwijs bij de Vrije Academie, om mijn kennis van kunstgeschiedenis te verdiepen. Bij Dijkstra & Smit  volgde ik een traject in kunstzinnige ontwikkeling. Hierdoor heb ik nieuwe impulsen voor creatieve toepassingen in mijn werk gekregen.

Door meditatietrainingen heb ik geleerd om meer vanuit mijn innerlijk te scheppen. Dat levert interessantere beelden op en bovenal meer plezier.
Ik sta graag met beide voeten op de grond. Geaardheid en stabiliteit zijn hiervoor de basisvoorwaarden. Daarnaast sta ik open voor intuïtie en verbeeldingskracht. Ik probeer deze twee werelden zoveel mogelijk met elkaar te verbinden.


Alle beelden op deze site zijn auteurs rechterlijk beschermd. © AZ-Fotografie 1999-2022