Mixed media

Ik hou ook erg van procesmatig werken. Ergens beginnen, een weg uitstippelen, en dan verdwalen en onbekende wegen inslaan. Het uitgangspunt is altijd een foto. Daar ga ik dan mee experimenteren, met allerlei verschillende materialen. Het is soms werk met een boodschap, en soms ook gewoon om de schoonheid van de natuur te laten zien!


HERSENGOLFFREQUENTIES
Het menselijk brein vertoont 5 soorten hersengolven, die kunnen worden waargenomen via een EEG. Op het niveau van beta leven we routinematig of laten we ons leiden door prikkels van buitenaf. Onze linkerhersenhelft is dan dominant aanwezig en het denken voert de boventoon. Als we rustiger zijn van binnen, zijn de hersengolffrequenties afgestemd op de alpha, delta of theta staat. Dan is de rechterhersenhelft, waarin ons gevoel huist, dominant aanwezig. In deze staat van zijn kunnen we toegang krijgen tot FLOW. De gamma heeft de snelste frequenties en wordt geassocieerd met uitbarstingen van inzicht en een hoger bewustzijn. Met bovenstaand werk heb ik deze verschillende hersengolffrequenties in beeld gebracht. Door meer af te stemmen op de frequenties die gestuurd worden door de rechterhersenhelft, kunnen we beter in contact komen met onszelf en met de natuur. Uit het hoofd en in het hart! Materialen: geschept papier, schors van berkenstammen, fotografie, art medium.

 
DE AARDE IS VAN IEDEREEN
Toch plaatsen wij palen en hekken om maar stukjes aarde voor onszelf te claimen….. Project met foto's, die ik zelf op hout heb afgedrukt en waarin ik grenzen heb getrokken.

 

NO BEES, NO HONEY
Bijen zijn onmisbaar voor de kringloop van het leven. Daarnaast zijn het ook prachtige schepsels! Door toedoen van de mens gaat het met de stand van de bijen niet goed. Mijn fotoserie “No bee, no landscape”  symboliseert wat er met landschappen gaat gebeuren als het aantal bijen nog verder afneemt. Het langzame verdwijnen en onzichtbaar worden heb ik vormgegeven met bijenwas .

BOSK
Voor het project “Bosk” heb ik bladeren gefotografeerd en afgedrukt op geschept papier. Zo geef ik beiden weer een nieuwe kans. Want niets is vergankelijk, alles is weer de start van een nieuw begin…

Contact

anja@az-fotografie.nl


Alle beelden op deze site zijn auteurs rechterlijk beschermd. © AZ-Fotografie 1999-2023